fredag, januari 24, 2014

En av våra dagar

Det finns några dagar i livet som betyder mer än andra. Dagar man minns för att då hände något särskilt. Idag är en sådan dag. Den 24 januari 2011 frågade M om vi inte skulle ta och gifta oss. Och jag sa ja såklart. Och idag, den 24 januari 2014, gjuts grunden till vårt alldeles egna hus. Två bra saker på ett och samma datum är inte fy skam!

måndag, januari 20, 2014

Dessa underbara katterJag följer den japanske katten Marus blogg. Han har en kompis, Hana, som i den här filmen försöker öppna ett skåp men måste be Maru om hjälp. Så himla gullig film! Kom ihåg att sätta på ljudet.

torsdag, januari 16, 2014

Huset: Eksjöhus Prio Två


Kanske är ni nyfikna på vad det är för hus vi ska bygga på den däringa tomten vi har? Då ska jag berätta det. Det är ett Eksjöhus som heter Prio Två. Ett enplanshus på 144 kvadratmeter och härlig, öppen planlösning och stora fönster i vardagsrummet. Så här ser våra ritningar ut. Fast vi har gjort några ändringar i planlösningen som inte är med på denna generella ritning, ser jag nu, men det ger er i alla fall en bild av huset i stora drag!

Ni som hamnar på min blogg för att läsa och se mer om huset, ni hittar alla inlägg om vårt hus här

onsdag, januari 15, 2014

Samma plats, en annan årstidTack för gulliga kommentarer på föregående inlägg. Det värmer! Som ni förstod var bilden tagen för många månader sedan, när vi först började vår resa mot huset. I dagsläget är vyn en annan. Så här såg det ut i lördags. Tjusigt va?!

Och ja, det är jag på bilden ;-)

tisdag, januari 14, 2014

Just precis här


Jag har haft en hemlighet länge. En sådan där hemlighet som man inte vågar knysta om innan alla bitar har fallit på plats och alla papper som måste finnas är undertecknade. Men nu är det dags att berätta.

Det handlar om platsen på bilden ovan. Den platsen har M och jag besökt hur många gånger som helst. Olika dagar, olika klockslag - alltid samma plats. Vi har sett hur solen står, hur molnen går, vi har hört vinden i björkarna och kisat mot solen. Just precis här. Där vårt hus ska byggas. Där vi ska bo.

söndag, januari 12, 2014

En hund för en hund


I veckan som gick levererade jag en hund vid namn Lisetott. Hon ska få ett nytt hem hos en kvinna som fått avliva sin älskade gamla hund. Hoppas Lisetott kan ge henne lite tröst! Vill du ser mer av djuren jag syr kan du göra det här

lördag, januari 11, 2014

Och det blir ljusare igen

Jag vill bara meddela att måndag 20 januari går solen ner 16:01 där jag bor. Och sedan dröjer det kanske en månad så är det fortfarande ljust kl 17 när jag slutar jobbet. Det går fort nu, vare sig man tror det eller ej!

onsdag, januari 08, 2014

Nytt år - ny banner och nygamla drömmar

Hej på dej som kikar in här. Om du inte har tröttnat på mig och glesheten mellan mina inlägg. Jag tror jag drabbats av den berömda bloggtorkan. Kanske är den lika smittsam som vinterkräksjukan. Men jag har i alla fall knåpat ihop en ny banner 2014 till ära. Dock får jag se om jag får lust att göra någon sådan där ambitiös årskrönika som jag gjort förr. I så fall får jag be att få återkomma om detta lite senare. Något jag däremot tagit tag i är mitt skrivande. För dig som kanske inte vet så har jag levt med en historia i mitt huvud i många år. Och i datorn är den nästan färdigskriven. Men i mitt huvud har det fortsatt mala på och jag har tvekat om historiens riktning. Men nu tror jag att jag tänkt klart och jag har återigen tagit upp skrivandet. Med andra ord är författardrömmen återuppväckt. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

God fortsättning, hoppas du vill komma hit och läsa igen, man vet aldrig vad jag "hitter på"!