torsdag, april 24, 2014

Som en omfamning genom telefonen...

Jag vaknar och är trött. Vill sova mera. Torsdag, bara idag och imorgon också. Sen får du sova länge på lördag. Telefonen på jobbet ringer en hel del under förmiddagen. Jag sitter på en expedition så jag tar emot anmälningar och svarar på frågor. Jag känner mig inte riktigt upplagd idag, blir irriterad på de som ringer för att tala om att de inte ska anmäla sig till en aktivitet. Fast det visar jag förstås inte. Men jag får anstränga mig lite extra idag för att orka vara trevlig som är så lätt en annan dag.

Under eftermiddagen är telefonen tyst men halv fem ringer den igen. Jag överväger att inte svara men som vanligt kommer samvetet krypande och säger mig att jag är ju kvar på jobbet, kan inte låtsas att jag redan har gått hem. Så jag svarar motvilligt. Men trevligt. Svarar på hans frågor, ställer motfrågor och informerar. Så precis när vi ska lägga på, hejdar han mig och säger "jag måste bara få säga en sak, och det är att du är verkligen rätt kvinna på rätt plats! Du är bara så bra och trevlig varenda gång man ringer! Det tycker jag och flera andra som ringer till dig, alla blir så tacksamma!" Och jag håller nästan på att trilla av stolen. Tackar och rodnar nästan för mig själv. Tackar mig själv för att jag ändå ansträngt mig, trots min dåliga dag. Och lovar att fortsätta anstränga mig. För det är det värt!

lördag, april 19, 2014

Husstatus

 
Lagom till påsk blev huset färdiggipsat inomhus. Första bilden visar vardagsrummet i måndags kväll. Andra bilden visar hur det såg ut på Skärtorsdagskvällen, sett från de fönster där första bilden syns. En lite gryning iPhonebild tagen genom fönstret faktiskt, eftersom vi precis missade snickaren när han åkt hem. Men man ser ändå hur mycket ljusare det redan blivit inomhus, nu när man slipper se alla OSB-skivor :-). 

Som ni kanske ser på nedersta bilden har målaren redan ställt in sina spackelhinkar i hallen, vilket innebär att han drar igång på tisdag! Vilken tur att vi redan har bestämt väggkulör och tapeter. Även kakel- och klinkersvalet är i slutskedet nu. Så snart är det inte så många beslut kvar att ta, hoppas vi, utan bara att att vänta och se hur allt fortskrider. Om tre veckor kommer andra leveransen, vilket innebär golv, fönsterbänkar mm! Det börjar bli mer och mer ett riktigt hus!

Till sist vill jag förstås denna påskafton önska dig som kikar in här en riktigt GLAD PÅSK!

fredag, april 11, 2014

Trädgårdsbod med växthusEn tomt blir inte en trädgård av sig själv. Tack och lov slipper vi troligtvis jordförbättra då vi har ca 60 cm matjord på tomten - det är gammal åkermark. Men redskap behövs för att skapa trädgård - och för redskap behövs en bod. Jag tror vi kommer att nöja oss med en enklare modell men ärligt talat; den här skulle jag gärna ha! Allra helst hade jag velat att den hade vanligt sadeltak men det har ändå en form av pulpettak jag kan leva med. Jag ska bara hosta upp tjugofem papp först. Jag spelar förresten på V75 imorgon, så håll tummarna! ;-)
Trevlig helg!
Foto: Bygghemma

tisdag, april 08, 2014

Det ska bli vitt


Ja nähä, nu förstår jag att ni inte orkar gissa mera ;-). Jag trodde faktiskt att någon skulle gissa rätt men icke! Huset ska bli vitt, troligtvis kulören eggvitt (ja, det stavas så). Ett vitt hus med tegelfärgat tak är vad vi båda såg framför oss i ett tidigt skede. Men det får inte bli för vitt, då ser dörrar och fönster - som faktiskt är äggvita - bara gula ut. Och så vill man ju helst inte bli bländad av sitt hus ;-). Japp, så då vet ni vad vi ska göra i sommar. Fast först ska vi olja ändträ!
Foto. Demidekk

söndag, april 06, 2014

Blomstrande inspirationFörr har jag knappt brytt mig om att tänka på buskar och växter. Det är ju knappast någon idé när man inte har en trädgård. Men nu har vi en tomt som vi ska få skapa vår trädgård på! Och det har väckt ett intresse, kan jag lova! M har sedan länge ett stort intresse för det gröna så någon stenöken lär det knappast bli. Så just nu drömmer jag om en liten friväxande häck av Spirea eller Syrén. Jag hittade många fina bilder på Blomsterlandet där det också finns mycket bra information och tips. Läs mer om blommande häckar här. Dessutom fick jag väldigt passande presenter när jag fyllde år förra veckan; presentkort hos Blomsterlandet, planterspade och kratta, krukor och en bok om romantiska trädgårdar. Perfekt!
Foto: Blomsterlandet