söndag, juli 27, 2014

Hurra, hela huset är vitt!


I fredags kväll drog vi en lättnadens suck och jublade, om än lite trötta efter ett närmast manisk race mot klockan och skymningen. Vi målade nämligen klart huset! Det känns underbart!

I lördags var vi och tog lite foton i dagsljus och kunde knappt tro det när vi inte såg någon grå grundfärg någonstans. Så härligt att bara se vitt, vitt och vitt!

Tack för alla fina hälsningar jag får på bloggen, sommarvärmen och min frånvaro till trots. Ja visst var det en härlig kombo av Clas och Ingvar i lampan i förra inlägget ;-) som Cia med Gamla Affären så roligt konstaterade! Ni kan tro att jag längtar tills jag får ställa lamporna i köksfönstren (de ni ser till höger om ytterdörren). Kram!

söndag, juli 20, 2014

Easy to please


Dagens idag har gått i huvudvärkens tecken. Kanske beror det på målningsarbete, kanske på värmen och vätskebrist. Kanske alltihopa. Oavsett vilket tog vi en paus från målningsarbetet och drog till Ikea. Vi tänkte att där är nog både lugnt och svalt en dag som idag. Faktiskt var där fler folk än man kunde tro, men ändå hälften av vad det brukar. Så det var helt okej att strosa runt där.

Vi gick igenom både möbelutställningen och nedervåningen med alla småprylar. Vid belysningsavdelningen tog M tag i en lampskärm och sa "den här kanske passar till lampfötterna vi ska ha i köket!" och jag rusade genast dit. Lampfötterna i fråga har legat i garderoben sedan vi fick dem i julklapp av mina föräldrar med tanke på köksfönstren i huset. Jag hade inte haft en tanke på att vi kunde göra lampskärmsfynd på Ikea, efter att vi gjort ett misslyckat försök i en lampaffär alldeles härom dagen.

Men jo, den här skärmen M hade fått syn på såg - enligt våra ögonmått mätt - ut att passa alldeles perfekt. Vi tvekade en stund mellan vit och linnefärgad men beslutade oss snart för att vitt funkar alltid bäst. Och så här bra blev det! Precis som jag förställt mig (och kanske ännu bättre än så). Nu har jag förstås redan fått plocka undan alltihopa igen (vi måste väl snart börja packa inför flytten) men nu har jag i alla fall tagit ett foto jag kan njuta av tills jag om sådär 38 dagar kan ställa dem på plats i köksfönstret i vårt hus. Det gjorde helt klart min dag, denna matchmaking mellan Clas Ohlson-lampfötter och Ikeaskärmar!

fredag, juli 18, 2014

Om 40 dagar


Det var ett tag sedan jag skrev någonting här! Som ni märker har inte bloggen första prioritet i dessa dagar. Vi är mitt i semestern och vi målar på huset nästan varje dag. Allting tar längre tid än man tror och det blir mycket enmansjobb för M som är den långe av oss. Vi har gavlarna kvar att måla och det tar sin lilla tid. Men sakta men säkert så!


Om 40 dagar är det slutbesiktning av huset. Går det väl är tanken att flyttlasset går dagen efter, den 28 augusti. Det innebär att den 29 augusti ska vi vakna i vårt alldeles egna hus, på dagen 17 år efter att vi träffades. Romantik på hög nivå, det! :-) Tills dess har vi dock en hel del jobb framför oss, följ mig gärna på Instagram - du ser mina bilder till höger här!