fredag, oktober 24, 2014

Lycka är fåglar i trädgården


De har hittat hit, de har hittat hit! I går kom en första ensam talgoxe och landade vid vårt fågelbord. Sedan flög han. Och vi tror att han då berättade för alla sina kompisar att där fanns mat för sedan kom de en efter en; talgoxar och blåmesar och pilfinkar. Lyckan är stor!

Med detta önskar jag en trevlig helg till dig som tittar in här. Och så vill jag tacka för alla goa och snälla kommentarer jag får från er. Jag blir jätteglad!
Foto: M

fredag, oktober 17, 2014

Till småfåglarna!


Igår kväll klickade jag hem en fågelmatare! Vi har pratat om det ett tag; att vi vill ha ett fågelbord utanför våra stora vardagsrumsfönster så att vi (Pebbles också, förstås) kan titta på fåglarna. Det är ju så mysigt!

Eftersom vi inte har några träd på vår gård behövde vi hitta en modell som monteras på stolpe. Så jag googlade och fann denna Gigantmatare från Wildlife garden. Så himla söt! Så den klickade jag genast hem tillsammans med en impregnerad stolpe. Åh, vad det är mysigt att vara villaägare!
Foto: Wildlife garden

torsdag, oktober 16, 2014

Hall & kök hemma hos oss


Ujujuj det var väldans längesen jag skrev här. Sedan sist har vi mest jobbat utomhus - vi har satt ett litet buskträd och så har vi äntligen sått gräs på vår baksida! Framsidan är det fortfarande en hel del jobb kvar med men vi har i alla fall kommit en bit - och köpt buskar! Vi kommer bland annat att plantera järnek, björkspirea, aronia och bukettapel i en assymetrisk buskgrupp. Detta satsar vi på att hinna göra innan vintern kommer och än så länge har vi ju verkligen vädret med oss. Men man måste ju hinna vila lite också. Det ser vi faktiskt fram emot för nu är vi rätt trötta, vill jag lova.

Inomhus har vi inte gjort så mycket ännu eftersom vi mest satsar på trädgården nu. Men jag tänkte ändå bjuda er på en liten titt i huset idag. Håll till godo!

Välkomna in i hallen! Här har Pebbles sin egen lilla trädgård!
Hallen sedd från allrummet. Ni skymtar en del av köket längst bort. Och Pebbles tar ni väl inte miste på! ;-)
Och här har ni köket! Det är helt fantastiskt att ha fått välja sitt kök och få det precis som i sina drömmar...
 Ja det var en liten titt in i hallen och köket - och en tjuvtitt på vardagsrummet. Jag har bara fotat med min iPhone än så länge, och de flesta bilderna och fler därtill hittar ni på mitt instagram @finajossefine. Så småningom ska jag försöka få tid att fota med den riktiga kameran - då får man ju också med mer i bild ;-) bygga hus prio två planlösning eksjöhus prio 2 husbygge