söndag, november 30, 2014

Advent i vårt hus

 
Det går inte att beskriva hur det känns att få pynta sitt eget hus till advent. Att åka och köpa en alldeles egen gran och sätta i sin alldeles egen trädgård. Att få tända det första adventsljuset i sitt alldeles egna hus. Det är mys på hög nivå som inga ord kan beskriva. Kanske kan jag dock förmedla lite av denna känsla genom lite foton från denna första adventshelg. Trevlig adventstid, allesammans!

lördag, november 22, 2014

Att knarka jul


Om en vecka lyser stjärnor och ljusstakar i vårt hus. Det är bara en sak som är fel med det - att det är en vecka kvar! Jag vill pynta och tända nu! Jag vill hänga upp stjärnor, jag vill ta fram julgranen, jag vill känna stämningen.

Huset bakom lindarna!
Men det går ju inte - det är emot reglerna, emot principen. En vecka till får jag vänta. Och längta. Och knarka julfoton från jular i mina föräldrars hus. Om det här inte är jul så vet inte jag! Min mamma, som bor i Huset bakom lindarna, är världsbäst på att fixa jul och tända ljus och pynta och piffa. Då spelar det ingen roll om det inte är någon snö ute ens - för inne är det full julstämning ändå!


lördag, november 08, 2014

Sovrumsgardiner


Hej på er! Tack för alla rara kommentarer jag får här trots att jag själv inte bloggar så mycket. Men ni ska veta att jag läser alla kommentarer då de plingar till på mailen! Och jag blir alltid lika glad.

Ni som kikat på mitt Instagramkonto har sett att vi fått upp gardiner i sovrummet. Inte så märkvärdigt för många kanske, men jag är överlycklig! M har monterat en skena från vägg till vägg och i den har jag hängt upp ett par gamla trotjänare (linvoilegardiner från ellos - hur fina som helst!) som jag fållat ner och sytt i ett nytt modernt band i som man sedan trär på i skenan. Så det har inte kostat många kronor. Nu har vi även beställt persienner så snart - förhoppningsvis i slutet av nästa vecka - kommer de och monterar dem i alla sovrum och i tvättstugan. Så härligt!

Men hörrni, jag måste ju bara visa den här gamla bilden. Visst har sovrummet förändrats sen i april? Lite mysigare nu för tiden va?