lördag, juni 13, 2015

Trädgården


Det var visst ett tag sedan sist! Jag har inte mycket tid över till att blogga för då jag inte jobbar på kontoret, jobbar jag i trädgården. Men idag har det varit så underbart varmt så vi tog det det lite lugnt första halvan av dagen. Då passade jag även på att ta lite foton med "riktiga" kameran - jag som mest annars springer runt med iPhonekameran.

Framsidan börjar se vettig ut nu; täckbarken har kommit men jag har ännu en hel del att kratta ut. Från M:s föräldrar fick vi en massa Jättedaggkåpor som jag har planterat i ena främre hörnet innanför muren. Runt om har jag fått ut täckbark. Jag är jättenöjd med rabatten och det är roligt att människor som går förbi kommenterar och ger beröm.


Björkspireorna har precis börjat slå ut. Perfekt att de tar vid nu när tulpanerna sjunger på sista versen! Här har jag medvetet inte fotat hela framsidan eftersom täckbarken ännu ligger i högar. Jag lovar att visa en mer utzoomad bild när det hela är klart. Resten av framsidan (entrésteg, gången mm) kommer vi inte göra ännu då vi ska bygga garage i september/oktober och först då kommer att se hur marknivåerna blir. Så det blir ett senare kapitel men det här funkar bra så länge.


Häcken tar sig fint - idag fick jag syn på att den är på väg att blomma. Lite glad är man ju för allt regn i maj! Men nu är det dags att få ner droppslangen och det är vad M sysselsätter sig med medan jag krattar täckbark. I bakgrunden ser ni våra egensnickrade odlingslådor skymta. I dem har vi potatis och jordgubbar på gång.


Vi har även sått morötter, rädisor och flera olika sallat så det blir spännande framöver. Vi har även tre hallonbuskar och en rabarber.


För en vecka sedan fick vi hem vår robotgräsklippare som nu börjat jobba på baksidan. Altan står kvar på att-göra-listan samt garagebygge då till vänster i bilden nedan. Men redan nu är det underbart att sitta på baksidan med en kopp kaffe och lyssna på bofink och sånglärkor. Ljuvligt är bara förnamnet.


4 kommentarer:

 1. Så härligt ni måste känna det nu när ni är nästan framme vid målet. Unna er nu många fina stunder där på baksidan i solens sken med kaffekoppen! Inatt kom det ju behövligt regn, så nu är det ingen panik med vattenslangen! Så fina daggkåporna är, de har redan blivit större sen jag såg dem live. Blir lite avundsjuk för jag har inte en enda daggkåpa i min trädgård, fastän jag länge tänkt skaffa.
  Ha en fin söndag!
  Kramar från mammis

  SvaraRadera
 2. Det händer en hel del hos er och jag förstår att du inte hinner blogga, så mycket som ni får gjort. Så fint det blir och det är verkligen roligt att följa. Så gärna fler bilder :-D .

  SvaraRadera
 3. Så flitiga ni är! Och så roligt att se när trädgården utvecklas!

  Önskar er en fortsatt fin midsommarhelg!
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Så otroligt duktiga ni varit med häckplanteringen, trots handikapp med handen men med hjälp av järnvilja från er båda. Klokt av er att plantera häcken, den växer snabbt till sig och tomten får en fin inramning. Sedan ser jag att ni hunnit med andra planteringar också. En robotklippare skulle jag också vilja ha men det går nog inte med allt i trädgården, buskar, träd, land och trädgårdsmöbler.
  Hoppas du får många kaffestunder i trädgården!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.