onsdag, augusti 26, 2015

Första sommaren i huset


Efter en lång sommarpaus från det mesta tänkte jag ge ifrån mig ett litet livstecken. Vi har verkligen vilat i sommar och knappt lyft ett finger här hemma. Vi tillbringade en vecka på Rhodos och väl hemma igen har vi mest slappat på baksidan och bara rent sporadiskt rensat lite ogräs eller plockat något att äta i våra odlingslådor.

Men nu börjar det snart bli dags att ta tag i saker och ting. Vi behöver bygga klart de sista murbitarna och gjuta fast postlådan och så är det dags att städa upp lite på vår garageinfart. För vecka 49 levereras nämligen vårt garage! Kanske ser vi då också till att gjuta ett entrésteg framför ytterdörren. Vi får se vad vi bestämmer oss för. Det blir skönt att få garaget på plats och marknivån på framsidan klar.


Häcken växer bra kan man lugnt säga - årsskotten är väl sådär 50 cm nu. Vi kommer inte att klippa den i år eftersom den är så nyligen planterad.


I odlingslådorna frodas det också. Vi har ätit mycket gott och snart är det dags att ta upp potatisen (även om vi redan smakat lite!).


På framsidan blommar för tillfället bl a Stjärnflocka och Taggvallmo. 


Trots sommarens risiga start har vi njutit många goa kvällar här på baksidan. Någon altan blev det inte i år pga makens brutna handled men det gör inget, vi har grusad uteplats så länge. Det har funkat alldeles utmärkt det också!

Och vet ni? Imorgon är det 1 år sedan vi fick nycklarna till huset! 

2 kommentarer:

  1. Det där med inflyttningen hade jag säkert noterat i min dagbok och kommit ihåg även om du inte skrivit det här, men grattis till ett år i det härliga, fina huset! Som ni har inrett så fint och fått ordning på trädgård och gräsmatta och häck och allt!! Trots motgångar med bruten handled! Heja Fina för att du fixade häcken med M:s assistens! Och visst sjutton går det bra att sitta och slappa på gruset utan en fixad altan. Det viktiga är att man har en egen plats att sitta på! Och givetvis en stol!
    Kramisar i mängder till er!
    Mammis

    SvaraRadera
  2. Så fort tiden går och redan ett år sen ni fick nycklarna :-) . Ser att det växer fint hos er. Ibland är det bra att bara vila och låta vissa saker mogna innan man sätter igång. Det har nog varit välbehövligt med en viloperiod, för ni har fått väldigt mycket gjort under kort tid.

    SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.