onsdag, oktober 28, 2015

Den som planterat ett träd...


...har inte levt förgäves. Det gamla kinesiska ordspråket har jag använt förut. Men det är något visst med att plantera ett träd. Och nu har vi gjort det på framsidan. Vi har länge pratat om att ha ett träd just där och vi har omsorgsfullt valt sorten. Nu står där ett klotkörsbär och vajar i vinden. Det är ympat på 180 cm stam och kommer få en stor rund krona.


Vi har även planterat ännu en buske, den syns till höger på den mellersta bilden. Det är en vingbenved. Jag bara älskar den! Den får vacker höstfärg tidigt och behåller löven länge. I skrivande stund ser den ärligt talat ut som på bilden (som togs den 23 oktober).

Nu börjar vi vara riktigt nöjda med framsidan. Kvar att göra är att plantera lite låga perenner men det tar vi till våren/sommaren. Det blev i alla fall superfint med jättedaggkåporna som jag planterade på hörnet i våras. Många som går förbi berömmer dem och jo - jag måste hålla med! Det är en fröjd att se huset i dess växtinramning!

6 kommentarer:

 1. Så underbara bilder du visar med ert nybyggda fina hus och fina nyplanterade trädgård mot den blå himlen. Och har du tänkt på att nu är det en trädgård!!!! Önskar dej en fin AllaHelgonahelg!
  Kramis från mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du rätt i, nu är det ju det! Och vi som trodde att vi skulle bo i ett grustag de första åren.. då visste vi inte vad vi skulle komma att älska att hugga i och fixa fint i trädgården :-) Jag skickade ut M härom dagen att ta de fina bilderna, så härligt att se det på håll. Ha en jättefin Allhelgonahelg! Kramis!

   Radera
 2. Det är jättefint med planteringarna och ett jättefint hus.
  Ha en trevlig helg!
  Kram / Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, ja vi är väldigt nöjda med det! Ha en jättefin Allhelgonahelg!

   Radera
 3. Vad fint ni fått det med växterna. Det är fint med träd som växer i lite annorlunda form. Vi köpte en klotpil för några år sen och jag är jätteglad över den.

  SvaraRadera
 4. Men så det växt sedan sist jag såg framsidan. Bra att ni satsade på ett träd och buskar ganska omgående.
  Kram /Cia

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.