lördag, november 28, 2015

Vi bygger mera


Så här såg det ut precis före skymningen idag. Alla stjärnor och ljusstakar är uppe och adventskänslan har börjat infinna sig (ser ni förresten den gråbruna lilla klumpen under fönstret till höger om ytterdörren? Det är "vår" hare som tydligen flyttat hit - den sitter där ofta!) Jag har medvetet skurit bort det som finns till höger i bild (där man i dagsläget mest bara ser grannens hus) men om en vecka står där ett garage - vårt garage. Det är jag väldigt glad för. Här var grunden satt för en vecka sedan:


Eftersom vi gick direkt från hyreslägenhet till hus och inte hade tillräckligt i kontantinsats beställde vi inget garage från början. Men vi sökte givetvis bygglov för det. Vi var överlyckliga bara över att kunna bygga oss ett eget hus!

Efter att huset var färdigbyggt förra sensommaren lät vi en mäklare värdera det innan vi lade bolånet. Och värdet blev mycket mer än vad det kostat - vilket innebar att vi redan nu fått möjlighet att bygga garaget. För det ska erkännas att det behövs. Idag är massa saker utomhus och i tvättstugan finns saker som inte ska vara där - för att inte tala om ett av sovrummen som vi fortfarande inte använder till annat än förvaring. Sen ska förstås gärna bilen få plats i garaget också ;-)


I torsdags gjöt de grunden till garaget och på måndag ska de mura en lecasockel. Själva garaget levereras sedan på fredag morgon direkt från Eksjö. För ja, vi har köpt även garaget från Eksjöhus och det är samma firma som byggde huset som bygger upp garaget. Vi kände att det är tryggast så. Visserligen kostar det oss 30 000:- mer än om vi skulle anlitat den enda firma som vi lyckades få en offert ifrån men det skulle också innebära en helt ny kontakt och nya bekymmer. Så vi gick på det säkra kortet och valde Eksjöhus och samma byggare som vi vet sköter allt från början till slut.

1 kommentar:

  1. Så stämningsfulla bilder du visar! Allt kommer att bli kanonbra! Bara den lilla haren kan hålla sej till det som ni inte har planterat! Ha en fin första advent!
    Kramis från mammis

    SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.