tisdag, januari 27, 2015

Ny layout


Jag har känt ett tag att det var dags att förnya bloggen. Fräscha upp den. Och särskilt nu när jag bestämde mig för att inte gräva ner den. Jag är inte helt nöjd med allt -som avstånden mellan blogginläggen - men det tar sig kanske. Jag är mestadels självlärd vad gäller html vilket innebär att jag arbetar efter trial and error-principen. Jag fick till mycket idag, men som sagt inte allt. Men jag hoppas att ni ska tycka om det nya utseendet!

fredag, januari 23, 2015

En kreativ hörna


Till höger om vårt allrum har vi vårt hobbyrum. Eller kontoret, som maken säger. Jag vill nästan kalla det pysselrum. Här ska man kunna sätta sig och sy, slå in paket, skriva, rita eller göra något på datorn. Härom kvällen satt jag här och klippte tyg till ett djur jag ska sy, en annan kväll satt vi tillsammans med en dator och tittade på fröer till trädgården. Mysigt! Ett kreativt rum, ska det vara! Därför kommer nog inte väggklockan, som ligger på skrivbordet på fotot, att komma upp på väggen. En tickande klocka kan ju ta död på minsta lilla gnutta kreativitet. Så den åker ut!

Med detta vill jag önska dig som kikar in här en fin fredag och en trevlig helg!

tisdag, januari 20, 2015

Allrummet - biblioteket


Vad kul att ni uppskattade bilden på husets planlösning. Nu är det kanske lite lättare att hänga med när jag tänkte ta med er till allrummet. Vi börjar i hallen. Ni ser vardagsrummet rakt fram. Till höger är köket. Till vänster ser ni att vi har en skjutdörr till allrummet.


Här står jag i dörröppningen och fotar mot allrummet. Under jul- och nyårsledigheten blev det lite mer inrett här i och med att vi köpte en till bokhylla. Tyvärr hade den vi redan har utgått ur sortimentet och det var ingen idé att köpa två nya likadana för väggarna är inte lika breda. Kan ni tänka er att man råkar ut för sådana "problem" även i ett nybyggt hus! ;-) Men jag är nöjd, jag tycker det blev jättebra så här!

Sen vänder vi oss om och blickar ut i hallen och då ser man lite snett ut i köket. Jag gillar de här vyerna genom olika rum.


En liten titt var det. Det kommer säkert fler bilder snart - om ni orkar se mer :-)bygga hus prio två planlösning eksjöhusprio 2 husbygge

måndag, januari 19, 2015

Planlösningen i vårt hus


Jag vet att det kan vara lite svårt att få grepp om hur alla rum egentligen är placerade i ett hus när man ser bilder på en blogg så här. Jag visade ju för länge sedan standardritningen på vårt hus. Men vi har ju gjort några förändringar. Så här är ritningen på just vårt hus. Bra va, mamma?! ;-)

Som vanligt är det bara att klicka på bilden om man vill se den i större storlek.bygga hus prio två planlösning eksjöhusprio 2 husbygge planlösning

lördag, januari 17, 2015

Vardagsrummet


Vårt hus är praktiskt uppdelat i tre delar. I ena änden ligger tre sovrum, ett allrum, lilla badrummet och en klädkammare. I andra änden ligger vårt sovrum, badrummet och tvättstugan. Och i mitten - husets hjärta - finns hallen, köket och vardagsrummet. Idag tänkte jag att jag skulle visa lite bilder just från mittendelen - eller mittskeppet som vi lite skämtsamt brukar kalla det - och då främst vardagsrummet.


Som ni ser har vi ingenting på väggarna ännu. Det krävs att man vet hur man vill ha det innan man vill göra hål i väggarna i ett nytt hus. Men vi tänker oss en fotovägg på väggen som löper längs med matbordet och jag tänker mig ett större inramat foto ovanför den röda fåtöljen. Jag vet precis vilket foto jag vill ska hänga där... bygga hus prio två planlösning eksjöhusprio 2 husbygge

fredag, januari 09, 2015

Om grävande och ett gästrum


Jag skulle gräva ner en blogg men marken den var frusen så här kommer ett inlägg i alla fall...

Nja, det var väl inte riktigt sant med idag - dagen efter att jag skrivit att jag kanske ska gräva ned bloggen - vaknar jag och minns att det var ju ett inlägg om vårt nya gästrum jag skulle skriva! Så ja, håll till godo, här kommer det! Det är roligt att få visa något man är nöjd med och dessutom är ju vårt hus, Prio Två som det heter, Eksjöhus populäraste hus numera så det finns säkert en och annan som vill se lite foton från ett. Så nu snackar vi inte mer om att gräva ner någonting utan jag gör hädanefter helt enkelt som jag känner för!

Jag har länge drömt om att få inreda ett gästrum. Att ha ett fint, välkomnande rum för den som vill komma och hälsa på hos oss. Ett rum där man ska känna sig som hemma. Det som är så himla bra med vårt hus också är att gästbadrummet ligger alldeles intill det rum som vi gjort till gästrum så det är väldigt praktiskt. På bilden nedan ligger badrummet till vänster (ni ser lite av dörrfodret).


Den fina virkade mattan har min mamma virkat utav trasor från en gammal finduk från ett slottsliknande hus min farmor ägt en gång i tiden. Det känns extra häftigt att ha denna matta med dess historia i vårt nybyggda hus.


På sängbordets hylla har jag lagt några böcker. Överst ligger en kanonfin fotobok som jag tycker passar alldeles utmärkt i ett gästrum; den skildrar bygderna här där vi bor.

Ja, det var vårt gästrum det. Det kom till nu under jul- och nyårsledigheten. Innan dess stod rummet tomt så när som på en byrå och några kassar. Det hade liksom inte blivit taget i anspråk. Men vi har hela tiden kallat det för "gästrummet" och nu lever det också upp till sitt namn!

torsdag, januari 08, 2015

Det här med nya år, alltså!

Vårt 2014 i bilder.
Jag ska verkligen inte klaga för under 2014 byggde M och jag vårt hus mot alla odds och vi inte bara såg till att det byggdes - vi målade det, byggde 35 meter mur och sådde gräs och planterade buskar - men jag blir lite kinkig på mig själv när jag läser det här inlägget från 8 januari förra året. Jag pratade om att väcka till liv en nygammal dröm. Min författardröm. Och hur gick det nu med den då? Jo, om jag ska vara helt ärlig så gick det så här; jag blev superinspirerad och skrev som en tok i dagarna två. Jag tänkte att jag hade fram till månadsskiftet februari/mars på mig för det var då husgrunden skulle gjutas och jag förstod att min koncentration skulle riktas på husbygget.

Men så efter de där två skrivardagarna drog bygget igång i alla fall! Så just den 8 januari, stod M och jag i regnet och snålblåsten vid vår tomt och såg dem gräva för avloppsrör och grund och gud vet vad. De kunde inte vänta längre för det skulle bli kallt! Och någonstans i detta lät jag återigen min författardröm grävas ner. Jag vet att jag kanske letar ursäkter, skyller i från mig. Men för fan, rent ut sagt, nu får jag väl ärligt talat se till att skriva klart den där historien?! Ska vi försöka med det, 2015?

Bloggen däremot gräver jag kanske ner litegrann just nu. Den är ju nästan halvdöd ändå. Något som däremot lever för fullt är mitt instagram och dit är du mer än välkommen. Jag har öppet konto så vem som helst kan se, du behöver inte ens ha instagram själv om du kikar in här. Välkommen!

Allt gott och god fortsättning på 2015! Hoppas att vi ses!