fredag, augusti 28, 2015

Fem år senare


Den här gården bloggade jag om i oktober 2010. Jag bad en bön till Gud att jag skulle vinna på den trisslott jag tänkte köpa den dagen så att jag skulle kunna köpa gården. Jag minns inte exakt vad utgångspriset var men jag minns att jag tyckte det var dyrt och det var definitivt över 2 miljoner. Snart efter mitt blogginlägg togs gården bort från Hemnet och jag var inte förvånad att någon lycklig hade köpt den fort.Många gånger har jag tänkt på den där gården, pratat om den, undrat hur det skulle vara att bo där. Och så nu - fem år senare - sitter jag här i vårt nybyggda hus och vad dyker upp på min datorskärm på den lokala nyhetssiten om inte en stor annonsbanner med gården på bild. Jag känner igen den direkt - det är ju den gården! Den jag ville ha!


M och jag tittar igenom fotona och jämför med foton jag sparat i mitt blogginlägg från 2010. Vi känner igen möbler och inser att gården aldrig såldes för fem år sedan. Nu försöker man igen. Och priset? 2 495 000:-. Mycket lägre än vad vårt eget hus är värt. Tänk; idag skulle vi kunnat köpa den. Den gården. Det hade jag aldrig trott för fem år sedan!

Man vet aldrig vart livet tar en - det kan hända mer på fem år än man tror. Idag sitter jag här och behöver inte be någon bön. Istället tackar jag för det liv vi har och var vi är idag. Vi har det bra. Vi har åstadkommit mycket - mycket mer än vad vi någonsin trodde var möjligt. Livet är coolt.

Foton: Fastighetsbyrån

onsdag, augusti 26, 2015

Första sommaren i huset


Efter en lång sommarpaus från det mesta tänkte jag ge ifrån mig ett litet livstecken. Vi har verkligen vilat i sommar och knappt lyft ett finger här hemma. Vi tillbringade en vecka på Rhodos och väl hemma igen har vi mest slappat på baksidan och bara rent sporadiskt rensat lite ogräs eller plockat något att äta i våra odlingslådor.

Men nu börjar det snart bli dags att ta tag i saker och ting. Vi behöver bygga klart de sista murbitarna och gjuta fast postlådan och så är det dags att städa upp lite på vår garageinfart. För vecka 49 levereras nämligen vårt garage! Kanske ser vi då också till att gjuta ett entrésteg framför ytterdörren. Vi får se vad vi bestämmer oss för. Det blir skönt att få garaget på plats och marknivån på framsidan klar.


Häcken växer bra kan man lugnt säga - årsskotten är väl sådär 50 cm nu. Vi kommer inte att klippa den i år eftersom den är så nyligen planterad.


I odlingslådorna frodas det också. Vi har ätit mycket gott och snart är det dags att ta upp potatisen (även om vi redan smakat lite!).


På framsidan blommar för tillfället bl a Stjärnflocka och Taggvallmo. 


Trots sommarens risiga start har vi njutit många goa kvällar här på baksidan. Någon altan blev det inte i år pga makens brutna handled men det gör inget, vi har grusad uteplats så länge. Det har funkat alldeles utmärkt det också!

Och vet ni? Imorgon är det 1 år sedan vi fick nycklarna till huset!