måndag, september 07, 2015

Gardiner


I helgen blev ett efterlängtat projekt klart: gardiner i vardagsrummet. Då vi har lamputtag för fönsterlampor i taket intill taklisten har vi haft svårt att hitta en takskena som funkar. Vi behövde hitta en skena med små, nästintill osynliga takdistanser då vi vill ha skenan så nära taket det bara går.

Så hittade vi Kirschs Flexiskena med takdistanser - och lyckades pricka in detta i samband med att Hemtex hade 25 % rabatt på allt ur Kirsch-sortimentet. Vi har sedan tidigare deras U-skena i sovrummet och är jättenöjda med den - dock finns det inte takdistanser till den.


Bakom fåtöljen har jag hängt två längder med sista/första fingerkroken på samma glid så att de hänger omlott. Då är det lätt att dra för båda längderna för fönstren när man vill slippa solen i ögonen eller att någon glor in (och det händer ju ;-)).

Det blev en del jobb då de färdigsydda längderna var sneda och olika långa. Så jag fick mäta, klippa och fålla mycket mer än vad man borde behöva på "färdigsydda" gardiner men nu är jag också väldigt nöjd. Löjligt nöjd.