onsdag, oktober 28, 2015

Den som planterat ett träd...


...har inte levt förgäves. Det gamla kinesiska ordspråket har jag använt förut. Men det är något visst med att plantera ett träd. Och nu har vi gjort det på framsidan. Vi har länge pratat om att ha ett träd just där och vi har omsorgsfullt valt sorten. Nu står där ett klotkörsbär och vajar i vinden. Det är ympat på 180 cm stam och kommer få en stor rund krona.


Vi har även planterat ännu en buske, den syns till höger på den mellersta bilden. Det är en vingbenved. Jag bara älskar den! Den får vacker höstfärg tidigt och behåller löven länge. I skrivande stund ser den ärligt talat ut som på bilden (som togs den 23 oktober).

Nu börjar vi vara riktigt nöjda med framsidan. Kvar att göra är att plantera lite låga perenner men det tar vi till våren/sommaren. Det blev i alla fall superfint med jättedaggkåporna som jag planterade på hörnet i våras. Många som går förbi berömmer dem och jo - jag måste hålla med! Det är en fröjd att se huset i dess växtinramning!

torsdag, oktober 22, 2015

Höstfärger


Jag fick en påminnelse om att bloggen finns när jag fick en kommentar här från en annan husbyggare igår. Så då tänkte jag att jag kanske skulle skriva lite här ;-). Kul att någon fortfarande läser min blogg!

Jag har höstpiffat vardagsrummet med sammetskuddfodral i höstiga färger. Det blev väldigt varmt och fint, särskilt en dag som i söndags när eftermiddagssolen sken in så mjukt. Då åkte systemkameran fram och jag undrade varför den inte gör den oftare - så fina foton som det blir.

Sedan sist har vi planterat ett träd och en buske på framsidan, ska försöka fixa fina foton på det snart. Och sen är garaget på G - markarbete gjordes härom veckan så härnäst är det grunden som ska gjutas. Det ska bli så skönt att få ett garage och en mer komplett vy när man kommer hem. Ja, mer om detta kan jag berätta för er som läser här - om ni vill!