måndag, februari 29, 2016

Kvällsjobb

Sista väggen isolerad! Imorgon kväll blir det plastning av den och kortväggen. 

Vindsluckan


Jag kom på att jag har glömt att visa sargen vi byggt kring vindsluckan. Den ska förhindra att lösullen som ska vara där uppe hamnar nere i luckan. Vi ska ha 30 cm lösull och M har tagit offert från en lokal firma som ska komma och spruta upp det. Det blir kanon. De här bilderna tog jag för ett par veckor sedan, innan innertaket kom på plats.Så här ser stegen ut nedfälld:


Garagestatus


Sedan mitt senaste inlägg har M gipsat klart taket i garaget. Jag har inte varit med på det jobbet då det inte fanns så mycket som jag kunde göra. Han är så pass lång och med hjälp av skivlyften vi fick låna av min pappa klarade han det utmärkt ensam. Istället har jag skött hushållet men det blev lite för mycket könsroller ;-) så nu i helgen har vi hjälpts åt med isolering av väggarna. Vi hann isolera och plasta ena hela långväggen mot huset.Sedan körde vi på med all isolering vi hade hemma och kom en bit till. Vid fönstret sitter reglarna med cc60 så där hade vi ingen passande isolering. Annars är det cc45 som gäller överallt, vilket tydligen är nytt för Eksjöhusgaragen. Stadigt och bra blir det!


Idag på morgonen var M och köpte resterande säckar och tack vare att de var buntade och plastade i femtal (vilket var precis vad vi skulle ha) så fick han in allt i bilen på en gång. Heja Ford Focus!


Nu kanske vi rentav hinner få klart den sista långväggen idag. Den blir enkel att göra då det endast är en enda elslang dragen där så det blir minimalt med trix. Sedan är det lite småpill med att klippa upp för eldosor och tejpa skarvar innan det är dags för OSB och gips. Det behöver vi beställa mer av. Det är skönt att det äntligen går framåt igen efter en massa jävelskap med vindslucka och tak.

Efter att väggskivorna är uppe är det dags att ringa elektrikern för slutinstallation (åh vad jag längtar tills utomhusarmaturerna kommit upp!) och isoleringsfirman för insprutning av lösull på vinden. Mål i sikte!

måndag, februari 22, 2016

Jag längtar


Jag längtar efter vår. Jag längtar efter sommar. Jag längtar efter att gå ut på vår baksida med en kopp kaffe i handen. Jag längtar efter att höra koltrastar och bofinkar sjunga. Jag längtar efter att känna solen värma min hud. Jag längtar efter att få se björkarna bli krispigt gröna. Jag längtar efter att kunna bygga en altan. Och på den vill jag ha den här trädgårdsgruppen från Rusta. Vi provsatt den förra året och ville köpt men utan vare sig altan eller ett garage att förvara gruppen i vintertid kändes det som en korkad idé. Men i år. Då vill jag köpa den!

Foto: Rusta

måndag, februari 15, 2016

Kontraster


Nu har halva februari gått och jag längtar något så oerhört efter vår och värme. Vi äter sedan några år tillbaka D-vitamin under vinterhalvåret men ändå är jag så trött hela tiden. Jag är som en zombie hela vintern! Jag somnar i soffan så fort det blir tyst och jag har världens svårigheter att komma ur sängen på morgonen. Jag undrar hur jag hade varit utan D-vitaminer! Men i helgen fick jag nog (efter att återigen ha sovit i 10 timmar och ändå inte kände mig utvilad) och dubblerade dosen D-vitamin. Igår vaknade jag av mig själv halv nio (det har inte hänt sedan i somras!) och idag gick jag upp direkt efter att klockan ringt. Annars brukar jag snooza sådär en halvtimme och ha fullt sjå att inte somna om igen. Snacka om att känna sig som en ny människa! Jag hoppas innerligen att det håller i sig och då vet jag vilken dos som gäller till hösten...

Jag köper blommor varje vecka så här års - kanske i ett försök att pigga upp mig lite - och härom veckan sprang jag på den ljuvliga rosbuketten i blandade färger. Vasen köpte jag vid samma tillfälle - visst kan man inte ha för många vaser?! Det är så roligt att piffa inne och jag blir alltid sugen på att fixa lite så här års.

Men den mesta fritiden lägger vi för tillfället i garaget. Nu när det varit lite drägligare temperaturer ute igen har vi fortsatt arbetet där ute. Det ska nämligen bli isolerat. Vindsluckan på plats och vi har plastat och glesat taket. Igår påbörjade vi gipsningen. Så här såg det ut i lördags:


Det kommer bli så skönt när det är klart - mest nu längtar jag tills vi kommit dithän att elektrikerna kan komma och göra klart sitt, vilket innebär att utomhusarmaturerna äntligen ska monteras. Tänk vad såna små detaljer gör skillnad!

måndag, februari 01, 2016

Nöjd till sist


Överkastföljetongen är över och jag är nöjd. Mycket nöjd, till och med. Och det verkar Pebbles också vara ;-) Det tar en stund att bädda sängen fint när man har en katt som slänger sig i mitten. Men vad gör det - hon är ju så söt!