måndag, mars 14, 2016

Arbetet fortskriderI helgen började vi montera OSB på väggarna i garaget. Äntligen fick vi använda Hole-in-one-verktyget vi köpt :-). Det var roligt och blev fint ursågat runt eldosorna. Där borta vid porten ska portöppnaren, en lysknapp och ett uttag sitta sen.


Vi har monterat ventiler på bägge sidor om porten, där det är gipsat och klart. Såklart ville vi inte ha fula i plast...

Med leveransen från XLBygg i veckan fick vi en megastor pall som blev perfekt som tillfällig arbetsbänk. Här stod jag och sågade - perfekt arbetshöjd!


torsdag, mars 10, 2016

Tre vardagsrum

När man har bloggat sedan 2007 hinner man byta boende ett par gånger. Boendeytan ökar, rumsformerna förändras liksom stilen. Jag gjorde en djupdykning i min egen blogg för att jämföra tre vardagsrum. Väldigt roligt, tyckte jag!

2008: Blå bäddsoffa och ett försök till romantisk stil


2011: Samma lägenhet men nya möbler


2012: Nybyggd lägenhet och ny soffa.


2016: Nybyggt hus, samma möbler


tisdag, mars 08, 2016

Jobbig vinter


Så här såg det ut från vårt köksfönster i morse. Jag är så trött på vinter så jag tror jag kräks. I helgen gjorde vi inget jobb i garaget - mer än att köra skräp till sortergården. Istället drog vi för gardinerna i vardagsrummet och tittade på senaste James Bond.

Men i förra veckan plastade vi klart garaget och idag levereras OSB och gips så att vi kan bygga igen väggarna. Så det kommer inte se ut så här så länge till, om det går som planerat:


Och här sist den förbannade vindsluckan.